Afvalcontainers voor professionals en particulieren ( Inloggen )Voor meer info bel: 0162-372550

Veelgestelde vragen

Welke container heb ik nodig?
Op de eerste plaats kiest u het soort afval dat u wilt laten afvoeren. U vindt de opties in de bovenste menubalk. Volg daarna de stappen in het bestelproces.

Welk formaat container heb ik nodig?
Het is lastig om exact de grootte van de container te bepalen, maar bij elke container staan de afmetingen vermeld. Probeer aan de hand van uw hoeveelheid afval een goede inschatting te maken. Beter een iets te grote container besteld, dan een te kleine container waardoor u wellicht een tweede container nodig hebt.

Wat is de levertijd van de container?
Nadat de betaling in goede orde is ontvangen wordt de Topcontainer binnen 24 uur geleverd (behalve op zondag). Wilt u de container op een ander tijdstip laten plaatsen, dan kunt u de gewenste datum opgeven tijdens het plaatsen van de bestelling.

Moet ik aanwezig zijn bij het afleveren van de container?
Bij voorkeur bent u aanwezig, zodat u de exacte plaats van de container met de chauffeur samen kunt bepalen. Kunt u niet aanwezig zijn, dan is het belangrijk dat u de exacte plaats aan ons doorgeeft. U kunt dit invullen tijdens uw bestelling.

Hoe lang blijft de container staan?
De Topcontainer huurt u voor 30 dagen. Let op: u moet zelf tijdig aan ons doorgeven wanneer we de container weer mogen ophalen. Hiervoor kunt u online het ophaalformulier invullen. Ook is het mogelijk om de container langer te houden. Hiervoor betaalt u € 2,50 per dag.

Op welke dagen worden de containers geplaatst?
Topcontainers worden op alle dagen van de week afgeleverd, behalve op zon- en feestdagen. U kunt kiezen uit een levering in de voormiddag (tussen 07.00 en 12.00 uur) of de namiddag (tussen 12.00 en 17.00 uur). Op zaterdag levert Topcontainer alleen in de ochtend (tot 12.30 uur).

Kan ik mijn bestelling annuleren of tussentijds wijzigen?
Voor meer informatie omtrent het annuleren en/of tussentijds wijzigen van uw bestelling, verwijzen wij u naar onze klantenservice pagina. 
Let op: in beide gevallen dient u uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de bevestigde plaatsingsdatum contact op te nemen met ons.  

Wat mag er niet in de containers?
Onder de acceptatievoorwaarden leest u alles over wat wel en niet in de containers gedeponeerd mag worden zodat u een eventuele naheffing voorkomt. In elk geval zijn bruin- en witgoed niet toegestaan. Ook (klein) chemisch afval, zoals batterijen en verf, mogen niet in de containers terecht komen. Uiteraard is ook asbest ten strengste verboden.

Moet ik een vergunning aanvragen?
Als u een container laat plaatsen op uw eigen terrein, is geen vergunning nodig. Dat geldt meestal ook voor het tijdelijk plaatsen van een container op de openbare weg. Op plekken waar een parkeervergunning van toepassing is, heeft u deze meestal ook nodig voor een container. Uw gemeente kan u hierover verder informeren.

Hoe worden mijn afvalstromen verwerkt?
Topcontainer stort het afval bij een modern en compleet recyclingbedrijf dat beschikt over een eigen overlaadstation, afvalsorteerinstallatie, puinbrekers, houtverwerking, grond- en groenbewerking en een balenpersinstallatie. Op een terrein van circa 10 hectare wordt jaarlijks 200.000 ton bouw- en sloopafval, bedrijfsafval en/of huishoudelijk afval in eigen beheer op een milieuverantwoorde wijze gesorteerd, verwerkt en gerecycled tot herbruikbare stromen. Daarbij wordt met name puin verwerkt tot puingranulaat toepasbaar in de wegenbouw, hout tot houtspaanders voor de spaanplaatindustrie en groenafval tot compost voor grondverbetering.


Staat uw vraag er niet bij?
Neem contact op met ons: koop@vandennoort.nl